За трета поредна година заедно с Капитал искаме да предизвикаме българския пазар да мисли иновативно, да мисли за иновации и по-добро бъдеще. На 23.02.2017 г. ще проведем за трета поредна година Innovation Explorer Bulgaria.

След като през 2015 г. говорихме за методи за иновиране на продукти, услуги и процеси, а през 2016 г. за екосистемата, типове иновации, разликите между инкрементални и радикални иновации, историите на провала и успеха, през 2017 година искаме да ви покажем истинските битки, които в момента се водят на този терен.

innovation wars_01

Как избрахме темата: "Innovation wars. Stop real wars."

  • От една страна, защото твърдо вярваме, че именно иновациите и мисловната нагласа, за по-добро, по-щастливо и по-хубаво бъдеще са това, което гарантира успеха на една или друга нация.
  • Погледнати от друга перспектива, също, в иновационните войни между компаниите има не само страст, емоция, футуризъм и желание да наложиш своя дизайн за бъдещето, но и както във всяка реална война - има победители и победени.
  • Също както и във войните, в иновациите става дума основно за оцеляване и основна тяхна категория е етиката.
  • А разбира се, няма как и да скрием, че на фона на случващото се в света, който все по-малко притежаваме и контролираме, темата ще бъде критичен, интригуващ и провокативен прочит за бъдещето на България, Европа и света.

Тази година променяме и формата, за да можем да представим иновационните войни между глобалните лидери, наистина като диалог. Затова изправяме един срещу друг лектори от NASA срещу SpaceX, PwC срещу McKinsey и Boston Consulting Group, Oxford срещу Stanford и INSEAD, за да покажем как дизайнът на космоса и космическите програми, консултантите по иновации и образованието се нагаждат спрямо промените в света. 

Планирали сме отново и две практически работилници, този път по Forward Future Thinking и как този метод е в полза на бизнеса и Agile Development Training.

Откриването през 2017 година ще поверим на Jean-Francois Clervoy  (Жан-Франсоа Клервоа), френски инженер и астронавт от Европейската космическа агенция (ESA), участвал в три полета с космически совалки "Space Shuttle" Atlantis и Discovery, автор на книгата"Histoire d'Espace".

Innovation Explorer Day ще се реализира за трета поредна година с генералната подкрепа на UniCredit Bulbank.