Innovation Starter e основен партньор на състезанието за стартиращи компании в областта на зелената и чиста енергия ClimateLaunchpad.

climate-launchpad-2016

Най-голямата европейска мрежа от компании, академични и обществени организации за развитие и реализиране на новаторски решения за справяне с климатичните промени, Climate-KIC, организира за поредна година на 11 април - ClimateLaunchpad, най-мащабното състезание за cleantech бизнес идеи, борещи се с вредното влияние на климатичните промени.

В инициативата, през 2016 година, се включват над 25 страни от ЕС, като за поредна година България не прави изключение.

Какво предстои на предприемчивите и инициативни български екипи, желаещи да дадат своя принос за подобряване на околната среда?

  1. На 16 май приключва етапът на кандидатстване за участие в ClimateLaunchpad;
  2. Между 1 и 2 юни ще се проведе двудневно предприемаческо обучение, от професионални лектори и ментори, как да представим страхотна идея като успешен бизнес;
  3. На 12 юли, в битка за представяне на страната ни на европейските финали, ще се изправят най-добрите 10 български екипа.
  4. Те ще представят проектите си пред инвеститори и специалисти в областта на „чистите“ технологии, на организирана за целта гала вечер. Чрез тайно гласуване на журито, ще бъдат излъчени и топ 3 български проекта;
  5. На 8 октомври предстои и най-голямото предизвикателство за участниците – Европейският финал в Талин, Естония. На специално изградена сцена, всеки един от екипите ще има задачата да защити своя проект пред реномирано международно жури от инвеститори и специалисти в областта на „чистите“ технологии;

Класираните на първите три места ще грабнат и парична награда от € 10 000, € 5 000 или € 2 500, а тези получили шанса да попаднат сред първите осем - и директен достъп до акселераторската програма на Climate-KIC.

Не пропускайте своят шанс! Кандидатствайте днес на www.climatelaunchpad.org

За повече информация тук.