За събитието

От 25 февруари 2017 година започваме конкурс Homemade Green Sofia, който се реализира съвместно с Cleantech Bulgaria и с медийната подкрепа на National Geographic Bulgaria, BG-mamma, Capital.bg, Dnevnik.bg, "Наш дом" и ще приключи на 21.06.2017 година с официално събитие и награждаване в Столична община, залата на ул. Париж 3, в град София.

Всяко частно лице, което живее на територията на Столична община или компания, училище или детска градина, може да ни изпраща до 3 снимки, категория, име, фамилия, телефон, е-мейл, адрес (само име на квартала) на е-мейл [email protected] от 25.02.2017 година до 15.06.2017 година.

Ние ще създаваме и подреждаме отделни албуми във Фейсбук страницата на събитието, с име на потребителя, компанията или учебното заведение, където ще следим броя харесвания от всички потребители. Спечелилите най-голям брой гласове зелени балкони, градини и креативни пространства ще бъдат прегледани от жури, което ще отсъди, при кого отиват първите награди във всяка една от 4-те категории през 2017-та година.

Общи условия на конкурса ТУК

Допълнителна информация и гласуване на Фейсбук страницата на събитието ТУК

Проектът се реализира тестово само на територията на Столична община, като участниците в него ще могат да качват снимки от свои проекти за зелени балкони, тераси, градини в четири категории:

 1. Частни балкони и градини. 
 2. Фирми - със собствени сгради, офиси с балкони, градини или озеленена, с тяхна подкрепа, площ.
 3. Детски градини и училища със собствена зелена площ, която е създадена с усилията и участие на учениците им.
 4. Междублокови градски пространства и нестандартни решения, озеленени от частни лица или компании.

За всяка една категория са предвидени следните парични и предметни награди:

 • Парична награда в размер на 15 000 лв. от общ награден фонд, разпределен пропорционално между първите четири места в категориите на конкурса.
 • Табела "най-красива градина в града" (за конкретната година, категория) и грамота в съответната категория.
 • Предметни награди за четирите категории, предоставени от партньори на конкурса.

Проектът Homemade Green Sofia се реализира с медийната подкрепа на: National Geographic Bulgaria, Bg-mamma, Capital.bg, Dnevnik.bg.

Събитието се реализира с генералната подкрепа на ИКЕА, Volkswagen, Загорка и в партньорство с Овергаз. Със специалното домакинство на категорията ни "Зелено с wi-fi" на Net1.

С подкрепата още на: “Зелена София”, "Съюз на ландшафтните архитекти", "Гражданска инициатива за безопасни детски площадки", Издателство “Клевър Бук”, Суперхостинг България  и др.

Целта на проекта е да провокира мислене затова, какво и колко сами можем да направим, за да бъде София по-зелен град, по-чист и по-приятен за окото. Ако някой междувременно пребоядиса всички панелни блокове цветни или дизайн студиата и градинските центрове ни подкрепят с идеи за креативни зелени пространства, съвсем няма да се обидим, даже напротив.

Но най-вече, се надяваме, независимо от наградите, да участвате, защото така ще бъде малко по-уютно и зелено за всички ни.

Следете конкурса ТУК

Програма

 • 21 Юни, 2017 година, Ботаническа градина СУ Св. Климент Охридски

 • 18:00

  Официално награждаване

  Марияна Хамънова, Cleantech Bulgaria
 • 21:00

  Официално закриване

  Леона Асланова, Иновейшън Стартър

Организатори

Mедиа партньори

В партньорство със зелено с wi-fi с:

Генерален партньор

Основен партньор

В партньорство с:

Локация

Столична община

ул. Париж 3

виж на картата