ЗА НАС

Ние сме първата българска агенция за иновации. Мисията на компанията ни е България да се превърне във водеща eвропейска страна в областта на иновациите.

Знаем как се правят инкрементални, радикални, подривни и пробивни иновации. Kак да оптимизираме вашите показатели R.O.E.R. (Return-On-existing-resources) и ROI (Return-On-Innovation). Обучаваме компаниите да ползват методи за иновации, прокарваме правилните процеси, структури и пространства. Помагаме ви да стигате по-лесно до идеи за патенти, полезни модели и по-умни търговски марки, да ги регистрирате и да печелите от тях.

Консултантите и обучителите в екипа ни са завършили курсове на обучение във водещите на глобално ниво институции в областта на иновациите като d.school Stanford, SIT, IICM.

Работим с методите Дизайн мислене, Систематична иновация, Lean, Lean Start Up и др. Ползваме услугите на международни консултанти по иновации от САЩ, Израел, Германия.

Основен международен партньор на компанията ни е IICM – Институтът за иновации и променящи се методологии в Германия.

ПРОЕКТИ за СРЕДАТА

Съвместно с Капитал, Икономедиа, сме основатели на първия голям международен форум за иновации у нас – Innovation Explorer, a в партньорство с водещите университети, основахме и първата Академия за иновации за студенти в България.

Сред нашите клиенти, за които предлагаме консултантски програми и обучения по иновации, са UniCredit Bulbank, Telenor, BMW, Coca-Cola и Coca-Cola Hellenic, HPЕ България, Nestle България и др.

50% от дейността на Innovation Starter е non-for-profit инвестиция в култура на иновации. Проектите ни за социална отговорност са част от нашата дългосрочна стратегия за промяна.

Партнираме си с частния и публичния сектор, за да направим достъпни иновациите за деца и участваме в ключови проекти за иноватори, като 40 до 40 на Дарик Радио, UniStart, Фабрика за иновации, Gabrovo Innovation Camp, Sofia Innovation Camp, Европейски награди за предприемачество (CESA) и др.