Еколозите твърдят, че 25 кв. метра зелени листа през слънчев ден произвеждат толкова кислород, колкото изразходва човек за същото време. 

1922-630x472

Една озеленена тераса носи красота, ведрост, кислород, прохлада, пречиства въздуха, променя средата.

В последните години София, за съжаление, е на челните места по замърсяване на въздуха (силно запрашен и опасен за здравето) и показателите не се подобряват, затова решихме да започнем собствен проект, който да адресира този проблем до всички ни.

amazon-uk-fosterpartners-4

От 25 февруари 2017 година започваме конкурс, който тестово ще се реализира на територията на Столична община, а ако е успешен - и в други населени места и на национално ниво. Участниците ще могат да качват снимки от свои проекти за зелени балкони, тераси, градини в четири категории:

  1. Частни балкони и градини. От 1 до 3 м. От 3 до 7 м. и над 7 м.
  2. Фирми - със собствени сгради или офиси с балкони, градини.
  3. Детски градини и училища със собствена зелена площ, която е създадена с усилия на децата.
  4. Междублокови и креативни пространства.

2318

За всяка една категория ще има следните награди:

  • 15 000 лв. награден фонд за най-красива градина/тераса, разпределен пропорционално между четирите подгрупи в конкурса.
  • Табелка "най-красива градина в града (за конкретната година)" и грамота за фирми или училища и детски градини в съответната категория.
  • Предметни награди.

Целите, които си поставяме и партньорите, от които ще имаме нужда са следните:

Цели - поне 200 нови озеленени и красиви креативни площи за първата година в София-град. Поне 10 000 въвлечени участници, партньори, медии, компании.

Партньори - градински центрове, дизайн студиа, посланици на кампанията, професионални градинари-съветници, медии, фотограф, жури с отношение към околната среда.

nantes

Планираме да осъществим проекта с цялостната ни мрежа от партньори, на първо място с Cleantech Bulgaria, Nitram и др., но каним всеки с идеи и желание да се включи още на този ранен етап да дава идеи и предложение, как да го направим добре.

Очаквайте подробности скоро.... И следете на Фейсбук страницата ни за информация за конкурса.

8b24d1c5abba34f5ebdb640b1e3c3bce