За събитието

Иновационни войни. 

За трета поредна година с Капитал изследваме променящото се знание за иновациите в света с форума Innovation Explorer. Форумът, по традиция, е първото бизнес събитие в календара за новата година на Капитал и ще се проведе в Sofia Event Center на 23.02.2017 година. 

isb_innovation-explorer_2017_kv_1000x900

Дебатът за утре, който се води днес.

Залогът за бъдещето на човечеството е все по-често коментирана тема. Само в последните месеци, водещи издания като BBC, CNN, Inc., Futurism, The Economist, The New Yorker, Business Insider, Bloomberg и др., утроиха материалите си за иновации, технологии и анализи за потенциалния дизайн на пребиваването на хората в космоса като преселници, заселници, нашественици, номади, имигранти.

Разбира се, това се дължи и на погледа към космоса и неизследваното на частни компании като Google, Amazon, SpaceX, Moon Express, Virgin Galactic и др., които заявяват траен интерес към космическите туризъм, ресурси и планетарно изследователство в пряко съперничество с NASA, ESA и националните космически агенции. Затова и форматът за 2017 година е променен и лекторите ще дебатират по двойки, в едва 15 минутни keynote сесии по трите ключови категории: космос, образование, бизнес.

Консултанти по темата ни космос за 2017 година станаха астронавтът Жан-Франсоа Клервоа от ESA, участвал в три полета с космически совалки "Space Shuttle" Atlantis и Discovery, автор на книгата "Histoire d’Espace" и Емилин Паат-Даалстрьом, Chief Impact Officer, Singularity University NASA Research Park. 

  1. Доколко войната ни за космоса измества дебатът за Земята и колко далеч стигат мечтите и реалността e една от темите на новото трето издание на Innovation Explorer 2017. Ще проследим сюжета през гледната точка на лектори като Декс Бартън, Директор комуникации в SpaceX и Шелдън Браун, Директор на Центъра за изследване на човешкото въображение “Артър Кларк” (британски писател и изобретател, най-известен с научно-фантастичния си роман “Одисея в космоса”), представители на Европейската и Американската космически агенции.
  2. Втората тема, която е свързана с първата: е доколко и как се променя образованието и нагласата ни за учене? Колко остарели са човешките знания и скоростта на преподаване? С технологиите ли трябва да наваксваме експоненциално нарастващите данни или чрез други компенсаторни механизми? За способността ни да се адаптираме и да иновираме себе си и ученето ще чуем от Ерез Цалик, Директор за регион Азия и Пасифик в Sistematic Inventive Thinking (един от най-вълнуващите лектори в първото издание на формата), който преподава в London Business School и др. водещи университети; от Линус Бил, основател на шведската агенция за иновации Eicorn, завършил Saïd Business School University of Oxford; от Дино Кирицис от PwC, завършил University of Surrey (UK) и др.
  3. Последната, трета, тема на форума е, разбира се, бизнесът и способността му да се адаптира (иновирайки) пред предизвикателствата на първите две промени. Джеймз Стикледър, водещ футоролог и бивш директор иновации в Dell ще сподели опита си за сценарии на бъдещето, а Марияна Тодорова, един от признатите световно български футоролози ще го подкрепи с workshop Forward Future Thinking и как този метод е в полза на бизнеса през три радикални изследователски сценарии. Вторият ни workshop за тази година е поверен също на български практик - Боян Шанов от Visteon ще покаже нагледно и интерактивно Agile Development и как гъвкавите и адаптивни умения на екипите са от полза в реални ситуации.

Други традиционни партньори и лектори на Innovation Explorer, за трета поредна година, са представители на UniCredit Bulbank и Empower Capital, съответно Филип Генов и Елвин Гури ще се изправят пред предизвикателството за дебат със своите колеги. А на най-младия лектор и партньор на събитието за изданието ни през 2017-та - Елеонора Карнаса, сме поверили интерактивна и динамична сесия по импровизация. Импровизационната техника, взаимствана от актьорското майсторство, води до по-добра колаборация и креативност в екипите и до по-иновативен и гъвкав бизнес. 

Не пропускайте да си направите ранна регистрация до 6.02.2017 година, като не забравяте, че местата за workshops са ограничени!

Креативната концепция и тази година е поверена на агенция Нитрам.

Генерални партньори на събитието са: UniCredit BulbankTelenor Bulgaria, Hewlett Packard EnterpriseMicrosoft, Superhosting.

С подкрепата на BMW, MastercardEmpower Capital, LauncHub, BlackPeak CapitalCleantech, Nemetschek и др.

Innovation Explorer се реализира още в партньорство с над 20 български асоциации, като БАИТ, БАСКОМ, БАКА, БАР, Американска търговска камара, Холандска търговска камара, Джуниър Ачийвмънт България, Асоциация на жените в IT, Фондация Старт ЪП, Фондация CEED и др.

Вижте подробна информация и програма на сайта на събитието

Не пропускайте да следите информация и на страницата ни във facebook.

 

 

Локация

Sofia Event Center

1407 Sofia, Paradise Mall

виж на картата