Иновейшън Стартър ще подкрепи инициативата на фондация "Прознание" Тийноватор с дарение и менторство

Да бъдеш предприемач означава да си възпитал в себе си увереност. Да не се страхуваш от провал. Да имаш бизнес мислене и не на последно място - да имаш идея. А когато си млад, притежаваш уменията и искаш да ги усъвършенстваш, възрастта може да се окаже предимство. Дори в тийнейджърска възраст, с подходящия ментор, да превърнеш добрата идея в печеливш проект, а защо не и в работещ бизнес. 

Innovation Starter, като един от основните двигатели на иновациите в България, се включва с дългосрочна подкрепа в програмата за създаване на стaртъп клубове за учениците от 10-и и 11-и клас в българските училища - Тийноватор (Teenovator). С удоволствие ще предадем опит от успешната ни инициатива Академия за иновации - Innovation Hackathon, която продължаваме да организираме сред студентската общност в България. 

Teenovator

  • Подкрепяме Тийноватор в усилията им да посеем съвсем отрано нови семена в българската екосистемата, като включим в нея млади, позитивни и креативни умове и им дадем възможност да я развиваме заедно, създавайки нови предпоставки за конкурентна икономическа среда.
  • Подкрепяме Тийноватор в насърчаването на стартъп културата и бизнес мисленето сред стотици ученици от различни училища в София, Варна и Враца, които с помощта на ментори-предприемачи от стартиращи и развити компании търсят решения на общественозначими проблеми. 
  • Подкрепяме проекта в мисията им да намират ментори, които да предават ентусиазъм, радост и смисъл от случването на нещата в България.

Форматът е базиран на практическо прилагане на успешни практики от Станфордския университет. 

В края на учебната година всички екипи се явяват на национално състезание и презентират бизнес идеите си пред жури от инвеститори. Най-добрият отбор от България участва в международно събитие и има възможността да спечели стипендии в Watson University, Колорадо. 

Повече за инициативата на уебсайта на организаторите ТУК

Другите ключови партньори на проекта са Фондация Америка за България, Български Център за предприемачество (BEC), UnicreditBulbank, LauncHub Ventures  и др.